Jyväskylä Ski Marathon

Hiihdetään lauantaina 13.3.2021 upealla hiihtoreitillä Jyväskylästä Laukaan Peurunkaan. Jyväskylä Ski Marathon kuuluu nyt kolmatta vuotta Euroloppet Main Race -sarjaan. Hiihtäjille on tarjolla kaksi matkaa. 50km reitti hiihdetään Vaajakoskelta Peurunkaan, jossa reitin ensimmäinen puolikas kiertää Vaajakosken mäkisissä maastoissa. Maastoltaan helpompi 30km reitti hiihdetään Huhtasuolta Peurunkaan. Molempien matkojen maali sijaitsee Kylpylähotelli Peurungassa. 

Jyväskylä Ski Marathon soveltuu kaikille hiihdon ystäville aina kilpahiihtäjistä kuntohiihtäjiin. Lämpimästi tervetuloa!

Hiihtäjän ohje julkaistaan maaliskuussa 2021.

Koronarajoitteet

Nykyinen koronatilanne sekä viranomaisten rajoitukset tuovat omat haasteensa tapahtumajärjestämiselle. Vaikka Jyväskylä onkin tällä hetkellä koronan leviämisvaiheessa, tapahtuman järjestelyt jatkuvat ja päämääränä on edelleen tapahtuman järjestäminen suunnitellusti.

Tämän hetken Aluehallintoviraston rajoitukset koskevat yleisötapahtumia. Nykyrajoitusten valossa Jyväskylä Ski Marathon voidaan järjestää kilpailuna, jossa vaaditaan kaikilta osallistujilta kilpailulisenssi. Tässä tapauksessa Ski Marathonia ei pidetä yleisötapahtumana.

Nykyisten rajoitteiden mukaisesti edellytämme osallistujilta kilpailulisenssin. Lisenssin voi lunastaa osoitteessa www.suomisport.fi. Ohjeet lisenssin hankkimiseen:

  • Kirjaudu sisään kertakirjautumiskoodin avulla. Jos et ole ennen kirjautunut Suomisporttiin, täytä vaadittavat tiedot
  • Paina omasta profiilista oikealla olevaa kohtaa “Ostamaan” , valitse “Lisenssi tai pelipassi”
  • Valitse lajiksi maastohiihto
  • Järjestäjän suositukset lisenssin valintaan: jos sinulla ei ole aiempaa lisenssiä ja osallistut vain Ski Marathonille, kannattaa valita Maastohiihdon Try Out- lisenssi (21€), jonka voimassaoloajan 7 päivää saa määrittää itse. Toinen hyvä vaihtoehto on aikuisten Ski Passi (37€), joka on voimassa toukokuun loppuun asti ja joka sisältää myös vakuutuksen.
  • Valitse edustamasi seura tai vaihtoehto “Ei seuraa” jos et edusta mitään urheiluseuraa. Tämän jälkeen pääset maksamaan lisenssin.

Lisenssiksi käy myös Euroloppet-passi

Peurungan palvelut

Peurunkaan pääsee nauttimaan ruokailusta ja kylpyläpalveluista! Osallistujille suihku ja pukutilan käyttö veloituksetta, kylpylä tapahtuman yhteydessä 12 € / hlö.

Kilpailijoille kuuluu osallistumismaksuun ruokailu Peurungassa. Keittolounas sisältää: keitto, leipä ja levite sekä vesi.

Majoitustarjous Peurunkaan: Peurunka tarjoaa tapahtuman aikana -10 % edun osallistujille päivän majoitushinnasta koodilla PROSKI verkkokaupassa peurunka.fi

Huomaa, että Peurungassa on omat koronaturvallisuuteen liittyvät ohjeistukset! Lisää Peurungan nettisivuilta.

Palkinnot

Tiedot kilpasarjojen ja aikataulujen osalta päivityksessä.

30km aikuisten sarjoissa arvontapalkinnot.

HUOM! Kaikkien osallistujien kesken arvotaan runsaasti arvontapalkintoja. Arvontapalkinnot sekä
Perinteisen ja vapaan (N/M) 50 km, ja nuorten (N/M) 30 km sarjojen palkintojenjaot suoritetaan koronaturvallisesti ulkotiloissa mahdollisimman pian maaliintulon jälkeen.

Sarjat ja hiihtotavat

50km: NYL/MYL, N/M40, N/M50, N/M60 ja M70, hiihtotapa perinteinen tai vapaa.

30 km: Kuntosarja (N ja M), hiihtotapa perinteinen tai vapaa.
Lisäksi nuorten sarjat (N16, N18, M16, M18), hiihtotapa vapaa.

Tiedustelut tapahtumaan liittyen: jyvaskylaskimarathon@gmail.com